Quantcast
Channel: לנד רובר | שטח
Viewing all 208 articles
Browse latest View live

לנד רובר לא משחררת את השטח

$
0
0

רוני נאק

פעם גברים היו גברים: הם נהגו בדיפנדר 110 ונהנו מחוליות סדוקות בגב, עישנו קאמל והשתעלו פחמים מדי בוקר ובעיקר ירדו לשטח.

• חסכו אלפים בקניית רכב חדש – טנדר פיאט פולבק בהנחה של 51,900 שקלים!

 

למי שזוכר ומכיר, לפני שנים רבות, במציאות אחרת ומגניבה לחלוטין נהגה יצרנית הסיגריות "קאמל" להוציא מסעות למקומות נידחים, כשכוכבי המסעות היו כמובן הצוותים המסוקסים ומפויחי הריאות – אך בעיקר הלנד רוברים שעשו פחות או יותר הכול, תמיד בצבע צהוב ליחת מעשנים. (לא תמיד לנד רובר, המסע הראשון היה על ג'יפים, של JEEP). בהתחלה היו אלה דיפנדרים- אחר כך דיסקו. אחרי זה פרילנדר (יש מגמת הידרדרות) ואז כלום –  הקאמל טרופי האחרון התקיים בשנת 2000.

זוכי הקאמל טרופי של שנת 1989 עתידים להופיע באירוע מיוחד של לנד רובר. האם 110 חדש בקנה? צילום: לנד רובר

זוכי הקאמל טרופי של שנת 1989 עתידים להופיע באירוע מיוחד של לנד רובר. האם 110 חדש בקנה? צילום: לנד רובר

למה כל הסיפור? כי זוכי הקאמל טרופי של 1989, האחים בוב וג'ו אייבס יקפצו ביחד עם הדיפנדר 110 שלהם להופיע באירוע מיוחד של לנד רובר שיתקיים בעוד מספר חודשים. האחים עצמם ממש לא הסתפקו בקאמל טרופי: יש להם חברת מסעות שמתמחה ביעדים אקזוטיים, תמורת כמה גרושים הם ישמחו אם תתקשרו ותצטרפו למעגל לקוחותיהם, שמונים כמה  כוכבים הוליוודיים.

האחים עצמם התחרו בזמנו בקאמל טרופי של 1989 שנמשך 17 ימים ביערות האמזונס, בשיא העונה הגשומה. המסע, שהשתרע על פני 1,800 קילומטרים נחשב עד היום לאחד הקשים ביותר בהיסטוריית הקאמל טרופי. מזל שהם זכו.


ריינג'רובר ספורט מהיר מפרארי!

$
0
0

רוני נאק

הכסף הגדול כבר מזמן לא נמצא באירופה. גם לאוליגרכים כואב בכיס. בסין, לעומת זאת, הכל סבבה. לכן תעשיית הקולנוע (ראיתם את מאט דיימון ב"החומה הסינית"?,לא חובה), תעשיית האופנה וכמובן גם תעשיית הרכב מבצעות התאמות מיוחדות לארנק הסיני התפוח.

הפעם מדובר בלנד רובר, שהבינה שעבור סינים רבים ה"קול דה טוריני" הוא אולי שמה של מנת פירות ים, ולכן החליטה לשבור כמה שיאים במגרש ביתי שהסינים מכירים: דרך טיאנמן (לא, לא הכיכר). דרך טיאנמן משתרעת על 99 פניות וכמה עשרות קילומטרים ונחשבת למסוכנת במיוחד.

ריינג' רובר ספורט SVR - מהיר יותר מפרארי קליפורניה על הכביש הזה - עובדה! צילום: ריינג' רובר

ריינג' רובר ספורט SVR – מהיר יותר מפרארי קליפורניה על הכביש הזה – עובדה! צילום: ריינג' רובר

לכן אנשי לנד רובר הביאו את הו פינג טאנג, סיני חביב שעובד לפרנסתו כנהג מרוצים מחליף ביגואר, נתנו לו מפתחות לריינג' רובר ספורט SVR  וביקשו ממנו לנצל את 575 כוחות הסוס של ריינג' רובר ספורט   SVRבמגרש הביתי שלו.

טאנג אכן ניצל את יתרון הבית, וקבע שיא של תשע דקות ו-51 שניות, לא רע ביחס לשיא הקודם: 10:31, שקבעה בשנת 2016 פרארי איטליה. אם תרצו אתם לנסות משהו דומה נאמר במעלה עקרבים או חלילה בנס הרים – יהיה עליכם להיפרד מכ-875,000 שקלים עבור גרסת הבסיס של ריינג' רובר ספורט בישראל.

ריינג'רובר יד ראשונה ממלך

$
0
0

רוני נאק

כמה הייתם משלמים עבור ריינג' רובר קבריולה יחודי? ועבור ריינג' רובר משופר בסגנון אייטיז מבהיל? התשובה: 78,750 ליס"ט לשניהם. כלומר לכל אחד לחוד. כך עולה מתוצאות המכירה הפומבית האחרונה של בית המכירות הפומביות COYS. כמובן, לכל ריינג' רובר יש סיפור- ובמקרה זה מדובר בסיפור שמתחיל במלך הספרדי חואן קרלוס, שהיה יד ראשונה על שניהם.

• חסכו אלפים בקניית רכב חדש – קיה פיקנטו 67,900 שקלים בלבד!

 

ריינג' רובר קלאסיק יד ראשונה ממלך - מודל 1977 - נמכר ב-400,000 שקלים. צילום: COYS

ריינג' רובר קלאסיק יד ראשונה ממלך – מודל 1977 – נמכר ב-400,000 שקלים. צילום: COYS

המשופר אינו סתם משופר: מדובר גם במשוריין, מודל 1977 שיוצר על ידי ALCOM  הבריטית. הריינג' המשוריין עטוי שריון וזכוכית חסינת כדורים, כמו גם מערכת קשר וגם מערכת איתור (ברכב שיוצר לפני 1980!). הריינג' רובר המלכותי השני יוצר ב-1973 ונמסר למלך (בלי גג) עוד לפני שהוכתר למלך ספרד. לצד קיצוץ הגג, הריינג' קבריו המלכותי זכה גם לגריל קדמי יחודי ולדיפוני עץ. מקרה קלאסי בו הקלאסי עדיף על המודרני.

יגואר F-Pace –עם 550 כוחות סוס

$
0
0

רוני נאק

יגואר ללא גרסת ביצועים היא יגואר ללא ציפורניים. לכן יגואר מכריזה על הצגתה של גרסת SVR לF PACE, מהלך שהיה מתבקש למען האמת לנוכח אופיו הספורטיבי של הכביש שטח של ג'אגואררר.

• לא לשלם יותר מחיר מלא על רכב חדש

 

כצפוי, מנוע ה-5.0 ליטרים V8 של חטיבתSVR  מוצא עצמו יונק אוויר בכפייה באמצעות מגדש-על בין קורות השלדה הקדמיות. זה משחרר 550 כוחות סוס אל ארבעת הגלגלים כדי להזניק את חתול הטרף ל-100 קילומטרים לשעה תוך 4.1 שניות ועד למהירות מרבית אי שם ב-283 קמ"ש.

יגואר F-Pace SVR - עם 550 כוחות סוס וחבילת עיצוב ואיבזור יייחודית. צילום: יגואר

יגואר F-Pace SVR – עם 550 כוחות סוס וחבילת עיצוב ואיבזור יייחודית. צילום: יגואר

כצפוי – וכנדרש, יגואר SVR  נבדל חיצונית מאחיו העממיים בכונסי האוויר הקדמיים, במבנה הכנפיים הקדמיות המנופחות המאכלסות חישוקי 21 אינץ' ובמכסה המנוע. מבחינת השלדה, הקפיצים הקדמיים נוקשים ב-30% ואילו האחוריים ב-10% כאשר על מלאכת הבלימה אחראיים דיסקים קדמיים ענקיים בקוטר 395 מילימטרים. בקרת המתלים "מושאלת" ממחסני SVR, וכוללת דיפרנציאל אחורי אקטיבי מבוקר מחשב, בולמים אדפטיביים ומספר תכניות נהיגה.

יגואר F-Pace SVR - עם 550 כוחות סוס וחבילת עיצוב ואיבזור יייחודית. צילום: יגואר

יגואר F-Pace SVR – עם 550 כוחות סוס וחבילת עיצוב ואיבזור יייחודית. צילום: יגואר

בפנים, המושבים כוללים תמיכה נוספת ותפירה ייחודית, כמו גם בורר הילוכים שהושאל מן ה F TYPE. יש גם מחיר רשמי: 80 אלף דולר, או כ-200 אלף שקלים. תקנאו – מובילאיי לא כלול. ביפ ביפ.

יגואר F-Pace SVR - הצעת הגשה - פוסטר מנהטן לא כלול. צילום: יגואר

יגואר F-Pace SVR – הצעת הגשה – פוסטר מנהטן לא כלול. צילום: יגואר

הנה לנד רובר דיפנדר החדש –משלג

$
0
0

רוני נאק

יש שיאמרו שלנד רובר דיפנדר עזב אותנו בטרם עת: "רק בן חמישים היה בלכתו, כל כך צעיר" יציינו מכרים וחברים לטיולים: "אמרנו לו שנוזל לו שמן, הוא לא הקשיב, אמר שזה אומר שיש שמן, והנה הלך, כל כך צעיר אהבנו אותו אפילו שלא עמד ישר יום אחד" יזילו דמעות עכברי השטח.

• חסכו אלפי שקלים בקניית רכב חדש!

 

בדרך ללנד רובר דיפנדר חדש - אמן פיסול בשלג פלוס הפקה לא קטנה מרמזים על לנד רובר דיפנדר החדש. צילום: לנד רובר

בדרך ללנד רובר דיפנדר חדש – אמן פיסול בשלג פלוס הפקה לא קטנה מרמזים על לנד רובר דיפנדר החדש. צילום: לנד רובר

ובכן, עכשיו זה רשמי: לנד רובר נערכת להצגתו של דיפנדר חדש – וכמה הולם להציג את התמונה הראשונה, של קווי מתאר של הדיפנדר החדש, בשלג. לא סתם שלג: השלג של האלפים הצרפתיים. המטרה היא לצייר את לנד רובר דיפנדר החדש בקו פשוט, בדיוק כפי שמוריס ווילקס צייר בחול (כביכול) את אבי אביו של הלנד רובר הראשון לפני 70 שנים. אם כי ווילקס כנראה לא היה זקוק לשיירה של לנד רוברים ולאמן פיסול שלג מומחה כדי לצייר מכונית, לכל היותר לכוס תה אנגלי קצר, כי יש עוד הרבה עבודה.

בדרך ללנד רובר דיפנדר חדש - אמן פיסול בשלג פלוס הפקה לא קטנה מרמזים על לנד רובר דיפנדר החדש. צילום: לנד רובר

בדרך ללנד רובר דיפנדר חדש – אמן פיסול בשלג פלוס הפקה לא קטנה מרמזים על לנד רובר דיפנדר החדש. צילום: לנד רובר

כדי לצייר את לנד רובר דיפנדר באלפים הצליחו אנשי לנד רובר לגייס את סיימון בק, "אומן פיסול בשלג" שנלקח בשלושה לנד רוברים (אחד מהם דיפנדר) לפסגות האלפים. לאחר מכן הוא הלך 16.5 קילומטרים, או 20,894 צעדים כדי לצייר בשלג את הדיפנדר החדש, במעין איור שגודלו הוא לא פחות מ-250 מטרים רבועים ולמען האמת פרט למישהו שמחזיק במסוק, אף אחד לא יוכל לראות.

הנה, ככה:

הציור, ההליכה בשלג, הטרטור הזה, כולם מתרחשים לקראת ה-30 באפריל, בו תכריז לנד רובר על LAND ROVER DAY, חגיגות 70 שנים לחברה. בהנחה שהשלג לא ימס עד אז, יתכן בהחלט שאז תכריז לנד רובר גם על הדיפנדר החדש באופן רשמי.

מבחן דרכים יגואר F-PACE

$
0
0

• מחיר: 390,000 שקלים

• דיזל 180 כ"ס/43 קג"מ

• 3 שנים אחריות

• 8.5 שניות ל-100 קמ"ש

• צריכת דלק מבחן: 15 ק"מ/ל'

רוני נאק

זוכרים את הדבר הזה: "JAGUAR"? מותג הפרימיום האנגלי אשר עבר תהפוכות והחלפות בעלים בעולם, וגם בישראל. מותג אשר מתחיל להתניע פעילות כמעט מאפס. האם יצליח ליצור חתימה בשוק הנשלט כמעט בלעדית על ידי רכבי הפנאי מאאודי, ב.מ.וו – מרצדס ולאחרונה גם קאדילק.

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: רוני נאק

ג'אגואר

יגואר F-PACE אינו רכב חדש. הדגם הוצג עולמית בשנת 2015 והגיע לישראל בשלהי הקדנציה של היבואן הקודם. כמו רבים מבני מינו הוא משתמש בפלטפורמה של פרייבט – במקרה הזה יגואר XE (ועם יישום גם בריינג רובר וואלר). המאפיין המעניין של השלדה הזו הוא שימוש במתלי עצמות עצה כפולות בחזית ומתלה רב חיבורי מחוזק מאד מאחור – בתצוגה המאפשרת טווח נרחב של כיולים והתאמה כדי להגיע לפשרה הכי פחות כואבת בין נוחות נסיעה להתנהגות כביש וחדות ניהוג.

על ההנעה מופקד במקרה הזה מנוע דיזל מסדרת "אינג'ניום" החדשה. התפוקה עומדת על 180 כ"ס ו-43 קג"מ מנפח של 2.0ל' ומגדש טורבו. תיבת ההילוכים היא אותה ZF מהוללת עם 8 הילוכים וממנה מתפצל הכוח לגלגלים הקדמיים והאחוריים דרך תיבת העברה ללא LOW.

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: יגואר

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: יגואר

על מראה המרכב אמון איאן קאלום – שעשה לעניות דעתי את עבודתו היטב ויצר רכב פנאי מהיפים שיש. לא מצועצע או עמוס מדי בפרטים – המרכב של יגואר F-PACE הוא מהיפים שיש בסגמנט הפרימיום.

דווקא תא הנהג והנוסעים מרשים פחות. אותו ניסיון להישאר נקי במרכב עובר בצורה של קבינה נאה אבל ללא אפקט "וואו" כמו שתקבלו בפעם הראשונה שתפתחו דלת של מרצדס GLC או אאודי Q5 – איפוק בריטי שלא ממש הצליח הפעם. גם קל מדי לזהות חלקי רבים מדגמים אחרים של יגואר/לנד רובר. מברז תיבת ההילוכים המתרומם בהתנעת הרכב – דרך מסך המולטימדיה על הפונטים והגרפיקה שעברה "קומפלט" וממשיך עם מתגים ומנופים שהם ג'נריים ובסדר. האיכות הכללית היא טובה אולם אפשר למצא אי דיוקים אם מחפשים – וחיפשנו.

עם בסיס גלגלים של 287 ס"מ יש הרבה מקום בשורה השניה – לרגליים וגם לראש. מושבי העור מפנקים וזה בהחלט מקום שנעים להיות בו. עוד מגמה אחת לאחור תמצאו תא מטען גדול למדי עם נפח של 650 ליטרים – וזה ממש שימושי כשיש אופניים חשמליים גדולים לקפל פנימה.

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: רוני נאק

רכב המבחן ברמת פרסטיז' עולה 390,000 ₪ כאשר גרסת "פלוס" עולה 45,000 שקלים נוספים וכוללת גם חישוקי גלגלים 20 אינץ' ואיבזור נוחות נוסף. בראש ההיצע עומד הדיזל 3.0ל' במחיר של 525 אלפי שקלים. אם היה מפרט זמין אונליין הייתם יכולים להוריד אותו מכאן – אבל אין.

מערכות בטיחות אקטיביות מקוריות? בלימת חירום אוטונומית וזהו – דל למדי בראי המחיר.

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: יגואר

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: יגואר

נהיגה

עם 8.5 שניות ל-100 קמ"ש ומהירות מירבית של מעל ל-200 קמ"ש יגואר F-Pace אפילו בגרסת הבסיס בה נהגנו הוא רכב דינאמי למדי. זאת למרות משקל עצמי הנושק ל-1.8 טונות. מנוע הדיזל החדש כמעט ואינו נשמע בתא הנוסעים וגם השהיית הטורבו קצרה למדי אם כי נוכחת במצבים של האטה ותאוצה כמו למשל בפניה ימינה בצומת. תיבת ה-ZF מצוינת בכל אריזה בה פגשתי אותה וגם כאן העברות ההילוכים מהירות מספיק ובעיקר חלקות וזורמות מאד יפה – אין חורים ביחסי ההעברה וזמינות הכוח נפלאה.

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: רוני נאק

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: רוני נאק

הטענה של יגואר לשילוב נכון בין נוחות להתנהגות כביש כמעט וקולע בול. רכב הפנאי של יגואר הוא יותר רך מאשר מהודק – ומספק יותר נוחות מתמיכה במרכב או זוויות גלגול שטוחות. רוב האנשים, רוב הזמן ייהנו כך יותר ובאשר ללקוחות הנדירים שבאמת לוחצים חזק ועמוק על המצערת? אלו יצטרכו לספוג מחסור בריסון ונדנודים בעומסי צד. בכל ההיבטים האחרים של היגוי, בלימה, NVH יגואר F-PACE עושה עבודה יפה עם היגוי מדויק, בלמים חזקים שלא דוהים או נחלשים ובידוד רעשי רוח ודרך מצוינים.

בסוף המבחן – שלא כלל שטח כי…חבל – הציב יגואר F-PACE צריכת דלק ממוצעת של כ-15.0 ק"מ/ל' בתנאי נהיגה הגיוניים – וזה די בסדר עם מנוע דיזל – אפילו שציפינו ליותר.

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: יגואר

מבחן דרכים יגואר f-pace החל מ-390,000 שקלים. צילום: יגואר

סיכום

יגואר F-PACE  הוא מהיפים ברכבי הפנאי הנעים בישראל. וזו לגמרי אבחנה סובייקטיבית שלי. ונכון שעיצוב הוא הגורם האחד החשוב ביותר בהשפעתו על בחירה ברכב. אולם במישור האובייקטיבי אין כאן בשורה. לא במחיר, לא באיבזור הבטיחות ובטח שלא בפז"מ של דגם בן שלוש שנים. כאשר מנגד ניצבים רכבי פנאי כמו וולווXC60  ההיברידי ודורות חדשים של אאודי Q5, ו-ב.מ.וו X3 – היגואר F-PACE צריך להתעלות Above and beyond. ובפרמטרים הללו הוא לא מצליח לנתר מעל למשוכה.

טנדר ריינג'רובר 6X6

$
0
0

תומר הדר

מה קונים למי שיש לו הכול? התשובה: טנדר ריינג' רובר 6X6! הדבר הזה ייוצר על ידי חברה גרמנית, ששמה הוא  T.Fotiadis ושמו הרשמי הוא T.Fotiadis Superyacht Land Tender-SLT.

• עד שיגיע הכסף הגדול. קחו קיה פיקנטו בהנחה שלא תאמינו!

 

לפי החברה, הרכב מיועד למי שצריך בדרך כלל להחזיק גם מייבאך או רולס רויס לסידורים בעיר וגם למי שמחזיק טונות של כסף בבנק. החברים הקפדנים של T.Fotiadis מייצרים בדרך כלל יאכטות, אך הפעם הם החליטו לייצר משהו שילך יד ביד עם היאכטה, עם שישה גלגלים וחלק אחורי של טנדר והכל על בסיס ריינג' רובר.

זה ריינג' רובר 6X6 שמגיע מגרמניה על ידי חברה שברך כלל בונה יאכטות - רק אמרנו. צילום: T.Fotiadis

זה ריינג' רובר 6X6 שמגיע מגרמניה על ידי חברה שברך כלל בונה יאכטות – רק אמרנו. צילום: T.Fotiadis

הריינג' רובר 6X6 שיחשף באופן רשמי בספטמבר הקרוב במרינה במונאקו (באמת חשבתם שבמקום אחר?) מבוסס על ריינג' רובר מודל 2018 שבסיס הגלגלים שלו הוארך לטובת התקנת סרן אחורי נוסף עם מתלים עצמאיים. היצע המנועים מבוסס על זה של הריינג' רובר הסטנדרטי וכולל מנוע בנזין בנפח 5.0 ליטרים כמו גם גרסה היברידית, כי איכות הסביבה זה חשוב.

 

שטחי האוטונומיה: לנד רובר מודיעה רשמית על תוכנית נהיגה אוטונומית בשטח

$
0
0

תומר הדר

זה לא אידיוטי בכלל: JLR, החברה האם של לנד רובר ויגואר מודיעה רשמית על השקת פרויקט "קורטקס" (לא, זה לא לקוח מסרטי אוסטין פאוארס) שבמסגרתו תשקיע JLR 3.7 מיליון ליס"ט ביצירת טכנולוגיית מיפוי לשטח. בניגוד לטכנולוגיית מיפוי רגילה, הטכנולוגיה של JLR היא טכנולוגיה שהיצרנית מגדירה כ"בעלת חמישה מימדים" המאפשרת נהיגה אוטונומית בבוץ, גשם, שלג וערפל. הטכנולוגיה של לנד רובר מבוססת על ליידאר ומיועדת, משום מה, לאפשר בעתיד לבעלי לנד רובר להוציא לחלוטין את הכיף שכרוך בנהיגה ברכב שטח בשטח.


כבר לא בריטי: לנד רובר מעבירה את יצור הדיסקברי לסלובקיה

$
0
0

בירה חמה, ווינסטון צ'רצ'יל, פיש אנד צ'יפס, לנד רובר דיסקאברי. אלה פחות או יותר הדברים הבולטים ביותר שיצאו מבריטניה במאה הנוכחית, כמובן בניכוי הביטלס, מיני ועוד כמה מאות אלפי אייקונים תרבותיים. אך כעת הדיסקאברי כבר לא יהיה בריטי: על פי הודעה שפרסמה לנד רובר, פס היצור של הדיסקו הנוכחי יעבור מסוליהול, ביתה של לנד רובר לסלובקיה.

לנד רובר מודיעה על העברת קו היצור ההיסטורי של דיסקברי מסוליהול - לסלובקיה. צילום: לנד רובר

לנד רובר מודיעה על העברת קו היצור ההיסטורי של דיסקברי מסוליהול – לסלובקיה. צילום: לנד רובר

לפי הודעתה הרשמית של לנד רובר: "ההחלטה להעביר את יצור הדיסקאברי לסלובקיה ואובדן כוח האדם הכרוך בה הם אירועים מצערים, אך אירועים המהווים חלק מתכנית היצור ארוכת הטווח של JLR, חברת האם של יגואר ולנד רובר ומהווה חלק מכוונתנו להפוך ליצרן כלל עולמי", ציינה JLR. במקום הדיסקאברי, המפעל בסוליהול יעבור תכנון מחדש כדי להתאים ליצורן של מכונות חשמליות. במקביל תייצר לנד רובר את האיווק בהיילווד, צפון בריטניה, לצד הדיסקאברי ספורט.

ריינג'רובר איווק הסוף

$
0
0

תומר הדר

לנד רובר עוברת בימים אלה רה-אורגניזציה מקיפה, הכוללת בין היתר הפסקת יצור לנד רובר דיסקברי בבריטניה – ובמקביל מבצעת היצרנית גם שורה של מהלכים פחות מורגשים בשולי קשת הדגמים.

אורוואה שושנה! לנד רובר מפסיקה את יצור ריינג' רובר איווק 3 דלתות בשל ביקוש נמוך - באותה נשימה מתכוננת להצגת הדור הבא של ריינג' רובר איווק בסתיו הקרוב. צילום: לנד רובר

אורוואה שושנה! לנד רובר מפסיקה את יצור ריינג' רובר איווק 3 דלתות בשל ביקוש נמוך – באותה נשימה מתכוננת להצגת הדור הבא של ריינג' רובר איווק בסתיו הקרוב. צילום: לנד רובר

במסגרת מהלכים אלה מודיעה לנד רובר כי תפסיק בקרוב לייצר את גרסת שלוש הדלתות של ריינג' רובר איווק. הסיבה הרשמית לפי לנד רובר: היעדר ביקוש. לפי לנד רובר, את מקום ריינג' רובר איווק 3 דלתות יתפסו גרסאות ה-5 דלתות והקבריו, שיצורו ימשיך עבור שווקים מסוימים.

איך לחסוך 15,000 שקלים בקניית ניסאן קשקאי חדש? 

בכל מקרה, מדובר בהחלטה שכנראה ולא תורגש בשוק, גם מכיוון שמכירות ריינג' רובר איווק דשדשו וגם מכיוון שלנד רובר נערכת להצגתו של ריינג' רובר איווק חדש, שיוצג ככל הנראה בתערוכת פריז באוקטובר הקרוב.

שלוש המכוניות הבטוחות ביותר בישראל הן…

$
0
0

רוני נאק

נושא הבטיחות עולה ותופס יותר ויותר תשומת לב מצד הצרכנים – שזה אתם – ולא מעט בזכות פמפום של עיתונאי הרכב – וזה אנחנו – אשר מעבירים את המסר כי החשיבות של מערכות בטיחות מתקדמות וחדשות עולה בכמה מונים על תוספת המחיר לצבע מטאלי או מסך מולטימדיה גדול יותר. וגם יצרני הרכב יודעים זאת ומציידים את המכוניות – קטנות כגדולות – במגוון מערכות התראתיות ואקטיביות שנועדו – בסופו של יום לשמור על החיים שלכם – של כולנו.

הרשימה היא על בסיס המפורסם באתרי יבואני הרכב ומסתמך על שיטת הדירוג הישראלית בת 8 דרגות הבטיחות (גם לגבי זה יש השגות ואתם מוזמנים להביע את דעתם בנושא שם למטה – בטוקבקים). רק דגש אחד אחרון הרשימה אינה דירוג של בטיחות עדיפה – אלא לפי מחיר – מהמכונית הזולה ליקרה.

כניסה חדשה לקבוצת הפרימיום וב-240,000 שקלים תקבלו דרגה 8 ברכב הפנאי DS7. צילום: רוני נאק

כניסה חדשה לקבוצת הפרימיום וב-240,000 שקלים תקבלו דרגה 8 ברכב הפנאי DS7. צילום: רוני נאק

דרגת בטיחות 8

  1. יונדאי איוניק רמת סופרים 139,900 שקלים
  2. וולוו v40cc רמת אינסקריפשן החל מ-215,000 שקלים
  3. DS7 CROSSBACK בכל הגרסאות החל מ-240,000 שקלים

אזכורים נוספים? לנד רובר דיסקברי החדש, וולוו XC90 ו-S90, לקסוס NX RXL וגם מרצדס S קלאס ו-E קלאס נהנות מדרגה 8. והנה שאלה ככה פריסטייל לאוויר הפתוח: היכן מותגי הפרימיום האחרים? אהמ…?

דאצ'יה סנדרו - ללא מערכת בטיחות התראתית, מקבל דרגת בטיחות 0 גם בשל מניין כריות האוויר. צילום: דאצ'יה

דאצ'יה סנדרו – ללא מערכת בטיחות התראתית, מקבל דרגת בטיחות 0 גם בשל מניין כריות האוויר. צילום: דאצ'יה

דרגת בטיחות 0

  1. דאצ'יה סנדרו – 62,990 שקלים
  2. רנו קפצ'ור – 99,990 שקלים
  3. סוזוקי ג'ימני (היוצא) – 104,900 שקלים

איזכורים נוספים? פיאט קובו המוגדרת כ"מסחרית משפחתית", דגמי דאצ'יה נוספים ודגמי רנו נוספים כמו קליאו, טווינגו – גם הם מקבלים דירוג 0 של משרד התחבורה.

גם רנו קפצ'ור האופנתית, יחד עם דגמי רנו נוספים מקבלת דרגת בטיחות 0. צילום: רנו

גם רנו קפצ'ור האופנתית, יחד עם דגמי רנו נוספים מקבלת דרגת בטיחות 0. צילום: רנו

אוקיי – אז כבר יודעים שעשירים חיים יותר זו עובדה – ועכשיו הם גם נהנים מהגנה משופרת שהם מקבלים מהמכוניות היקרות שלהם. אפשר בינתיים להתנחם בזה שיש ירידה מתמדת במחירים של מערכות הבטיחות והן כבר לא נחלתן הבלעדית של מכוניות במיליון שקלים – "רק" רבע מיליון. ויונדאי איוניק יוצאת דופן כאן ממש לטובה – אבל היא חריגה. יעבור עוד זמן  – או רגולציה – עד שגם המכוניות העממיות והזולות יצוידו בהתאם.

ולגבי הצד של "0", אפס, צריך באמת לומר משהו על זה? חשוב לציין כי הוספת מערכת בטיחות התראתית יקפיץ את הדירוג של הנ"ל אוטומטית ל-5. ביפ.

השם הוא דיפנדר. לנד רובר דיפנדר

$
0
0

תומר הדר

מה יותר מגניב מלנד רובר דיפנדר? חניה נקיה משלוליות שמן. סתם, הדבר היחיד שיותר מגניב מדיפנדר הוא לנד רובר דיפנדר משופר. והדבר היחיד שיותר מגניב מדיפנדר משופר הוא לנד רובר דיפנדר שכיכב בסרט, כמו זה, שיימכר על ידי בית המכירות הפומביות בונהאמס בפסטיבל המהירות של גודווד שיתקיים השבוע.

כמה תשלמו על מכונית בדרגת בטיחות 8?

הרעים נהגו בדיפנדרים משופרים וניסו לתפוס את 007, שבמפתיע הצליח להתחמק למרות היות הלנד רוברים משופרים ברמות מדהימות. בסך הכל יוצרו עבור הסרט תשעה דיפנדרים על ידי חטיבת SVO  של לנד רובר וכדי שהעסק אפילו יהיה יותר אגרסיבי, הם גם שודרגו עוד קצת על ידי BOWLER .

לנדר רובר דיפנדר יד2 ממרגל למכירה. רק 330,000 דולר וכוס וודקה מרטיני. צילום: לנד רובר

לנדר רובר דיפנדר יד2 ממרגל למכירה. רק 330,000 דולר וכוס וודקה מרטיני. צילום: לנד רובר

לנד רובר דיפנדר שיעמוד למכירה מצויד בצמיגי 37" כלוב התהפכות, בולמים של בילשטיין, כננת ועוד כמה תופינים, שכוללים גם נשיפות קלות על מנוע הטורבו דיזל, שמעלות את ההספק מ-120 כוחות סוס ל-180 כוחות סוס, לא רע בכלל בשביל דיפנדר. עם זאת, לא הכל מושלם: בבונהאמס מדגישים שמדובר בדיפנדר שעבד. כלומר, משומש, כלומר יד 2. מדובר ברכב ששימש לצילומים ובהחלט נסע בשלג, ולכן יש לו כמה מכות קטנות בכנפיים וגם כמה שריטות, כיאה לרכב שנתן בראש.

לנדר רובר דיפנדר יד2 ממרגל למכירה. רק 330,000 דולר וכוס וודקה מרטיני. צילום: לנד רובר

לנדר רובר דיפנדר יד2 ממרגל למכירה. רק 330,000 דולר וכוס וודקה מרטיני. צילום: לנד רובר

מחיר מכירה? טוב, זו כמובן רק השערה אבל יש מצב שתצטרכו לשלשל 330 אלף דולר לפני מס ומשלוח, אבל מה לא עושים בשירות הוד מלכותה?

70 שנים – 70 לנד רוברים

$
0
0

תומר הדר

לנד רובר מצאה דרך לא כל כך מקורית לחגוג 70 שנים להיווסדה: היצרנית הבריטית קיימה בסוף השבוע "תהלוכה" של 70 לנד רוברים מדגמים שונים ומשנים שונות בפסטיבל המהירות של גודווד. בראש התהלוכה נסע כמובן לנד רובר סדרה 1 – אבל לא סתם סדרה 1- אלא הלנד רובר סדרה 1 הראשון- מודל 1948, ששוחזר על ידי לנד רובר.

לנד רובר מציינת 70 שנים בתהלוכה מרשימה של 70 כלי רכב מהלנד רובר הראשון ועד ריינג' רובר SVR. צילום: לנד רובר

לנד רובר מציינת 70 שנים בתהלוכה מרשימה של 70 כלי רכב מהלנד רובר הראשון ועד ריינג' רובר SVR. צילום: לנד רובר

בניגוד לכל הלנד רוברים שהגיעו אחריו, מספר 1 הקשיש יוצר עם הגה מרכזי, כלומר הגה שממוקם במרכז תא הנוסעים, מכיוון שאב הטיפוס לא יועד לבריטניה ובטח שלא לארצות הברית, רק לצרכי ניסוי. אך עם כל הכבוד, בשיירה היו אטרקציות לא פחות רציניות, כמו ריינג' רוברים שהשתתפו במסעות טראנס אמריקה, ריינג' רוברים מארבעה דורות, רכבי כיבוי אש, דיסקאברים שהשתתפו בקאמל טרופי, וכמובן ריינג' רובר ספורט SVR.

לנד רובר מציינת 70 שנים בתהלוכה מרשימה של 70 כלי רכב מהלנד רובר הראשון ועד ריינג' רובר SVR. צילום: לנד רובר

לנד רובר מציינת 70 שנים בתהלוכה מרשימה של 70 כלי רכב מהלנד רובר הראשון ועד ריינג' רובר SVR. צילום: לנד רובר

JDPOWER –טכנולוגיות רכב מתקדמות פוגעות באמינות

$
0
0

רוני נאק

סקר JDPOWER אשר פורסם בחודש שעבר בבריטניה בדק את מספר התקלות שדווחו לכל 100 כלי רכב מאותו המותג. ככל שהמותג קיבל פחות דיווחים כך הוא מוקם גבוה יותר בסקר. הסקר בודק את מספר התלונות שדווחו על ידי בעלי הרכבים ב-12 החודשים האחרונים. כאשר הסייגים הם בעלים ראשונים (יד 1) על המכונית וכלי רכב בני שנה עד 3 שנים.

פיג'ו מזנקת במעלה הדירוג כשהיא עוברת מותגי רכב יפניים רבים. צילום: פיג'ו

פיג'ו מזנקת במעלה הדירוג כשהיא עוברת מותגי רכב יפניים רבים. צילום: פיג'ו

• למצא את הרכב הטוב ביותר בשבילך

התקלות הרווחות ביותר קשורות לשילוב טכנולוגיות חדשות – בוסריות – לתוך כלי הרכב. בעיקר הדברים אמורים כלפי מערכות הקישוריות השונות עם קושי להתממשק אליהן וכן זיהוי קולי שלא מזהה את הקול. יחד עם זאת החשש מפני תקלות "מסורתיות" עדיין קיים כמו למשל תקלות מנוע ותמסורת – כאשר התקלה הנפוצה ביותר בתחום זה הייתה "הרכב לא מניע".

תוצאות הסקר. צילום: JDPOWER

תוצאות הסקר. צילום: JDPOWER

לאור זאת אפשר להבין כיצד מותגי הפרימיום הגרמניים קבלו ציונים מאד גרועים. מרצדס היא הטובה שבהן עם ציון שהוא מעט יותר טוב ממוצע התעשייה של 128 תקלות ל-100 כלי רכב. אולם אאודי עם 175 תלונות ו-ב.מ.וו עם 192 ל-100 כלי רכב, מלככות את התחתית כשרק פיאט מפרידה בניהן.

ב.מ.וו אחרונה בדירוג עם מספר התלונות הגדול ביותר ל-100 כלי רכב. צילום: רוני נאק

ב.מ.וו אחרונה בדירוג עם מספר התלונות הגדול ביותר ל-100 כלי רכב. צילום: רוני נאק

בין המצטיינות: יונדאי עם מספר התלונות הנמוך ביותר – רק 78 ל-100 כלי רכב, סוזוקי במקום השני ופיג'ו אשר עוקפת מותגי רכב יפניים רבים (בהם טויוטה, הונדה ומאזדה) ומציגה מספר תלונות של 107 – טוב יותר ממוצע התעשייה של 128 תלונות ל-100 כלי רכב.

מרשימת ה-13 נעדרים ג'יפ, מיצובישי וסובארו שלא הגיעו לרף הסטטיסטי.

חרדת חשמל

$
0
0

רוני נאק

לישראל יש "רומן" עם המכונית החשמלית. ואחרי הסוף הדי מביך של הרומן האחרון, מסתמנת מערכת יחסים פוליאמורית עם מבחר עתידי גדול למדי של כלי רכב חשמליים (הכוונה לא להיברידיים או PHEV) אשר עתידים לצאת לשוק העולמי ובהמשך להגיע גם לישראל. ובזמן שרוב תשומת הלב נתונה ליצרני המיינסטרים של אירופה וארה"ב – דווקא סין מובילה כרגע את העולם עם כמות כלי הרכב החשמליים שהיא מוכרת (אקזמפלארים של זה כבר יש גם אצלנו) – אז אולי הסכר הסיני ייפתח ביתר קלות בהיעדר מנוע בעירה פנימית נטול זיהום אוויר.

Baojun-E100 זה השם. קונספט לרכב מיקרו חשמלי כמוהו יש עוד רבים בסין. זה בשת"פ עם GM - האם אלו פני התחבורה החשמלית העתידית? צילום: GM

Baojun-E100 זה השם. קונספט לרכב מיקרו חשמלי כמוהו יש עוד רבים בסין. זה בשת"פ עם GM – האם אלו פני התחבורה החשמלית העתידית? צילום: GM

  1. אז מתי כל זה יקרה?

לא בקרוב. יצרניות הרכב האירופאיות – בראשן קבוצת VW צופה שיקח כעשור עד ששליש מנפח היצור יהיה 100% חשמלי. שיתוף פלטפורמות רוחבי יוריד את מחיר כלי הרכב כמו גם הקפי היצור שיגיעו אז למיליוני יחידות בשנה. וזה יצור בעיה נוספת שלא קשורה ליצרניות הרכב: תשתית. אם נקח למשל את נפח המכירות של השוק הישראלי כרגע – העומד על כ-300 אלף מכוניות בשנה. שליש חשמלי זה אומר שבשנה אחת יעלו לכביש 100 אלף מכוניות חשמליות (ויש ליבואניות הקפאסיטי לעשות את זה) איך הן ייטענו? האם יש מספיק עמדות טעינה מהירות, האם יש בכלל כשר יצור חשמל שכרגע קובע שיאי תפוקה בכל חמסין אשר מסוגל לספק את הדרישה שתהיה. ומה לגבי הרגישות הבטחונית שזה יוצר? שהרי פגיעה בתחנת כוח עלולה להשבית את התחבורה ואולי תרחיש "אח גדול" שיקבע באילו איזורים יש טעינה ומי צריך לוותר.

עובדי חברת החשמל הצרפתית קיבלו אלפי רנו קנגו חשמליים. הם מאד מרוצים מהן וזה נותן להם מוטיבציה להתקין עמדות טעינה ותשתית מתאימה. צילום: רנו

עובדי חברת החשמל הצרפתית קיבלו אלפי רנו קנגו חשמליים. הם מאד מרוצים מהן וזה נותן להם מוטיבציה להתקין עמדות טעינה ותשתית מתאימה. צילום: רנו

  1. עמדות טעינה זמינות בכל מקום?

לא ממש. עמדות הטעינה הרגילות – כאלו המקבלות חשמל ביתי מסופקות לרוב כחלק מעיסקת הרכישה (עמדה אחת). ואני מכיר לפחות שתי עסקאות PHEV שנפלו כי ועד הבית לא אישר התקנה בבניין משותף או שהלקוח פשוט לא קיבל מענה מהחברה שמתקינה את העמדות. לאחרונה פורסמה ידיעה על פרוייקט של התקנת עמדות טעינה מהירות במקומות שונים לאורך צירי תנועה מרכזיים (סופר צ'ארג'ר) וגם אלו דורשות כחצי שעת טעינה לטעינה מירבית של 80%. ואז יש את נושא התשלום עבור החשמל – עם מי מתקשרים? למי משלמים? האם יהיה תעריף שונה לפי שעות היממה אולי מקור החשמל (פחם או גז מתכלים למול אנרגיה נקיה ומתחדשת ממקורות סולאריים או רוח). עד שלא תהיה עמדת טעינה צמודה לכל עמוד תאורה ברחוב – הנושא פתוח – וללא פיזור מספק של עמדות טעינה נושא התחבורה החשמלית תיאורטי.

עמדות טעינה זמינות. בכל מקום? כל הזמן? בכל תקן ועוצמה? צילום: ניסאן

עמדות טעינה זמינות. בכל מקום? כל הזמן? בכל תקן ועוצמה? צילום: ניסאן

  1. כמה זמן לטעון?!

די הרבה. המערכות החזקות ביותר – של טסלה למשל מסוגלות לדחוס טעינה של 80% בכחצי שעה. משם הזמנים רק הולכים ומתארכים כאשר הפקטור המרכזי הוא לאיזה שקע מתחברים ומה התפוקה שלו. במערכת חשמל ביתית רגילה זה יקח להטעין את היגואר i-Pace שלכם כ-30 שעות. לא ממש ישים אלא אם אתם בינתיים עושים סידורים על אופניים חשמליים. אז זה בעצם שוב עניין של תשתית וכשר יצור של חשמל.

כמה באמת אפשר להרחיק לתוך ה-BUSH? ולא רק בשטח - גם נסיעת כביש תדרוש תיכנון מוקדם ועצירות לטעינה - כדורים נגד חרדת טווח להשיג כאן. צילום: יגואר

כמה באמת אפשר להרחיק לתוך ה-BUSH? ולא רק בשטח – גם נסיעת כביש תדרוש תיכנון מוקדם ועצירות לטעינה – כדורים נגד חרדת טווח להשיג כאן. צילום: יגואר

  1. כמה רחוק לנסוע?

לא הרבה. הטווחים המפורסמים כיום של מכוניות חשמליות נבדקים באותו התקן של מנועי הבנזין והדיזל באירופה. וכולנו יודעים עד כמה אלו לא באמת משקפים את המציאות. המעבר לתקן WLTP אמור לתת בעתיד הקרוב תמונת מצב מדויקת יותר של ממוצע הטווח. כך שאם למשל יש לרכב שלכם טווח מוצהר של 400 קילומטרים ואתם יוצאים מהבית עם טעינה מלאה לנסיעה ארוכה – נאמר לקנות סמארטפון ללא מע"מ באילת – כנראה שלא תיקחו צ'אנס של להיתקע בכביש הערבה בקיץ ותעצרו לטעינה באזור חצבה, אולי אצל האחים דביר בדימונה – אחרי כ-250 קילומטרים. שם יהיה עליכם לבלות עם הזבובים של הערבה כחצי שעה אולי לאכול בורקס בינתיים ולקבל טעינה של 80% (כי זה מה שזה נותן וזהו) למקצה נוסף של 200 קילומטרים שיביא אתכם לאילת.

פלטפורמה חשמלית מודולארית - כאן של VW - תשרת בעתיד עשרות דגמים בכל מותגי הקבוצה. צילום: VW

פלטפורמה חשמלית מודולארית – כאן של VW – תשרת בעתיד עשרות דגמים בכל מותגי הקבוצה. צילום: VW

  1. סוללה מתה

תמיד. מכירים את זה שאחרי כמה חודשים הסוללה בנייד שלכם מתחילה להיגמר בקצב מטורף? אז אותו הדבר אבל יותר במתינות. אמנם, יש בעולם דיווחים על סוללות של ניסאן בעיקר המשמשות כמוניות אשר צברו מאות אלפי קילומטרים בקצב של שתיים ושלוש טעינות מהירות ביום. אלא שכמו בדברים אחרים (שיעול שיעול "זיהום אוויר") קשה לסמוך על אמינות הדיווח של היצרנים כרגע. טכנולוגיה מתפתחת וכל זה. עניין נוסף הוא שאלת סילוק הסוללות – לחלקן יהיה שימוש משני כאוגרות אנרגיה ליישובי היפים באמצע המדבר אבל אחרות יהפכו לפסולת רעילה מאד שקשה לסלק אותה. ומדובר במיליוני סוללות בשנה אם מסתכלים על נפח היצור הגלובאלי כרגע.


הצלב האדום מצטייד בדיסקברי לבן

$
0
0

תומר הדר

לצד הרכבים החדשים שמוצגים בתערוכת פריז מוצגות גם גרסאות מיוחדות של רכבים קיימים, בעיקר של יצרנים שלא הביאו דגמים חדשים לתערוכה אך עדיין מעוניינים להישאר בתודעה – כמו הלנד רובר דיסקברי שהיצרנית הבריטית החליטה לבנות עבור הצלב האדום.

מבחן דרכים לנד רובר דיסקברי 5

מדובר בדיסקברי שמיועד לשמש כחפ"ק למקרי חירום שמצויד, בין היתר, ברחפן ובעמדת שליטה כדי לאתר נפגעים באזורי אסון. הרכב עצמו יוצר כמובן על ידי לנד רובר – אך עבר לאחר מכן טיפול מקיף בסדנת SVO, הסדנה שנמצאת אי שם בחצר האחורית של מפעל לנד רובר, שאחראית על הגשמת חלומות על בסיס לנד רובר – וימסר בקרוב לצלב האדום באוסטריה. לפי לנד רובר, הרחפן שמגיע כחלק מן הדיסקברי מצויד במערכת לאיתור נפגעים שמסוגלת בין היתר לאתר מטיילים אבודים בהסתמך על חום גופם. בנוסף מסוגלת המערכת לזהות כלי רכב שנמצאים במרחק של עד קילומטר מן הרחפן.

חטיבת הביצועים של לנד רובר - SVO - יצרה לנד רובר דיסקברי מיוחד לצלב האדום באוסטריה. הרחפן כלול. צילום: לנד רובר

חטיבת הביצועים של לנד רובר – SVO – יצרה לנד רובר דיסקברי מיוחד לצלב האדום באוסטריה. הרחפן כלול. צילום: לנד רובר

לצד הרחפן מצויד הדיסקו של הצלב האדום גם במערכת תאורה היקפית ועמדת פיקוד עשויה קרבון פייבר מאחור. המנוע עצמו הוא ה-3.0 המוכר של לנד רובר אשר מפיק 258 כוחות סוס- מספיק בהחלט כדי להגיע כמעט לכל אזור אסון ואפילו קצת יותר רחוק.

סוליהול חשוכה

$
0
0

רוני נאק

לנד רובר תשבית את מפעל הבית שלה בסוליהול אנגליה למשך שבועיים זאת בשל ירידה אדירה של כמעט 50% במכירות בשוק הסיני. הסיבה לכך נעוצה במכסים החדשים שסין הטילה על יבוא וכן מלחמת הסחר עם הארה"ב. נחמה פורתה היא שלא רק לנד רובר נפגעת – כל שוק הרכב הסיני (הגדול בעולם עם כ-29 מיליון יחידות שנתיות) חווה ירידה משמעותית ביותר בשל האטה בצמיחה וזהירות גוברת של לקוחות לשמור על הכסף שלהם.

JLR מדמימה את מפעל הבית בסוליהול לשבועיים בשל ירידה חדה בדרישה מהשוק הסיני. בצילום ריינג' רובר וולאר - זוכה פרס העיצוב של 2018. צילום: לנד רובר

JLR מדמימה את מפעל הבית בסוליהול לשבועיים בשל ירידה חדה בדרישה מהשוק הסיני. בצילום ריינג' רובר וולאר – זוכה פרס העיצוב של 2018. צילום: לנד רובר

המפעל בסוליהול ייסגר לשבועיים החל מה-22 לאוקטובר – לא צפויים פיטורי עובדים. מפעל אחר של לנד רובר – קסטל ברומוויץ' – עובר לשבוע עבודה מקוצר של שלושה ימים בלבד מאוקטובר ועד דצמבר. להזכירכם כ-45% מכל רכבי לנד רובר מונעים בדיזל – וזה חשף את החברה כשמדינות ורשויות מקומיות מטילות מיסי זיהום ואף אוסרים מכירה של רכבי דיזל במאמץ לצמצם זיהום אוויר. גם כל עניין הברקזיט לא מוסיף לבריאות של רואי החשבון ב-JLR אשר חוששים מפגיעה בחופש המסחר עם אירופה.

השינויים הנ"ל לא צפויים לשנות משהו לגבי לנד רובר כאן בישראל. לפי נתוני המסירות של דו"ח איגוד יבואני הרכב המכירה של דגמי המותג יציבה ועומדת על 236 יחידות (ינואר עד ספטמבר) שזה מספר מאד דומה ל-241 יחידות שנמכרו באותה התקופה אשתקד.

עלילות לנד רובר בשטחי האוטונומיה

$
0
0

תומר הדר

מה עשו עובדי לנד רובר בזמן שהמפעל בסוליהול היה סגור?

הם נסעו לקובנטרי כדי לבחון את הריינג' רובר ספורט. הדגש הוא על נסעו, לא נהגו, מכיוון שהריינג' רובר ספורט היה אוטונומי לחלוטין. כך מדגישה לנד רובר שמפרסמת תמונות ראשונות של ריינג' רובר ספורט אוטונומי לחלוטין אשר ביצע את נסיעת המבחן האוטונומית המלאה הראשונה ברחובות קובנטרי.

אחי - תביא לי שווארמה מקובנטרי. ריינג' רובר ספורט משוטט אוטונומית בניסוי בקובנטרי (זה באנגליה לא ליד פתח תקוה) צילום: לנד רובר

אחי – תביא לי שווארמה מקובנטרי. ריינג' רובר ספורט משוטט אוטונומית בניסוי בקובנטרי (זה באנגליה לא ליד פתח תקוה) צילום: לנד רובר

בניגוד לישראל, שכבישיה חלקים כחמאת שום מוקרמת, רחובותיה שקטים ופנויים מתנועה ופקקים ונהגיה מנומסים ואדיבים. לפי לנד רובר הנסיעה בקובנטרי, יותר נכון הקפת העיר ברכב היא "מהדרכים המאתגרות ביותר בבריטניה". לנד רובר מדגישה שהניסוי שערכה בריינג' רובר האוטונומי מהווה חלק מפרויקט הממומן בידי הממשלה הבריטית (בהיקף של 20 מיליון ליס"ט) שנמשך שלוש שנים.

עוד מדגישה לנד רובר שהריינג' רובר נבחר לנוכח קיומן של מערכות בטיחות מגוונות, החל בבקרת שיוט אדפטיבית וכלה במערכות בלימה סמי אוטונומיות כמו גם היכולת לחנות ללא מגע יד אדם. לפי מארק קאנד, מנהל תכנית הפיתוח של יגואר ולנד רובר: "הכביש הטבעתי של קובנטרי ידוע במורכבותו ויוצר תנאי נהיגה מורכבים, במיוחד בשעות העומס. הרכב האוטונומי של לנד רובר אינו מושפע מהלחץ ואינו גורם לנהג לעייפות ותשישות – להיפך. הוא הופך מצבים מלחיצים למרגיעים". נרגענו.

ריינג' רובר ספורט משווק גם בישראל – בינתיים ללא יכולות אוטונומיות – החל מ-875 אלפי שקלים.

לנד רובר דיפנדר 2020

$
0
0

רוני נאק

אחרי שבתערוכת פריז האחרונה – אישרה לנד רובר את תכניותיה להעלות לכבישים דיפנדר חדש בשנת 2020, הפיתוח של דגם העבודה הקשוח בליינאפ המפונפן של לנד רובר החדשה (תחת טאטא ההודית) ממשיך במרץ רב.

והנה רק אתמול נתפס רכב פיתוח משוטט ברחובות  גליידון, עיירה שליד מרכז הפיתוח של JLR במרכז אנגליה. ובכן אי אפשר ללמוד המון מהרכב המסווה בכבדות אבל כן ניתן להבחין די מהר בכמה פרטים מרכזיים.

הבולט שבהם הוא מתלה אחורי נפרד. שזה שינוי כיוון מהותי מצמד הסרנים שתמיד היו לדיפנדרים. זה יהיה ניחוש בטוח למדי להעריך כי גם בחזית נמצא מתלה עצמאי לכל גלגל. עוד אפשר לראות כי מדובר במרכב בתצורה של 5 דלתות וכי הצללית שומרת בגדול על הפרופיל הרבוע של הדיפנדר הקלאסי. עוד ניתן להבחין בדלת אחורית מפוצלת וגם בזווית נטישה נהדרת.

אבל יותר מכל – אב הטיפוס הזה מלמד על ההתרככות של הדיפנדר – ומכאן על יכולת מוגבלת יחסית של נשיאת מטענים וגם הגבלה יחסית של מה שמשפרי הרכב יוכלו לעשות עם הפלטפורמה הנ"ל. בכל מקרה זרועות המתלה האחורי נראות דומות הרבה יותר מאלו של דיסקברי 5 מאשר לאלו של דיסקברי 4. G קלאס מאחוריך?

יגואר בצרות –מחפשת שטקר

$
0
0

רוני נאק

זה לא ממש סוד ש-טאטא בעלת הבית ההודית של יגואר ו-לנד רובר לא מאד מרוצה מהביצועים של יגואר בשנה האחרונה. יותר מזה, לפי דיווחים בחו"ל היצרן הבריטי פועל בהפסד מזה 11 חודשים בשל ירידה עולמית חדה במכירות של סדאנים והימור על מנועי דיזל. שני פיתוחים (פלטפורמה גלובאלית) אשר העיקו מאד על שורת הרווח עוד לפני הצניחה במכירות.

בינתיים בישראל חברת המזרח משווקת גרסה מוזל של f-type  במחיר של 575 אלפי שקלים. צילום: יגואר

בינתיים בישראל חברת המזרח משווקת גרסה מוזל של f-type במחיר של 575 אלפי שקלים. צילום: יגואר

וכמו ברמז נסתר מפרק של משחקי הכס – אפשר להתייחס עכשיו לאמירה של איאן קאלום (ראש העיצוב של JLR אשר אחראי למראה המותגי הנוכחי) בשנה שעברה כשאמר שהוא "עבד בפעם האחרונה על פיתוח של מכונית בעירה פנימית", כסוג של נבואה של אינסיידר.

יגואר i-PACE בינתיים מצליח היטב אצל לקוחות ומקבל ביקורות מפרגנות מהעיתונות - סמן ימני לעתיד החשמלי של יגואר. צילום: יגואר

יגואר i-PACE בינתיים מצליח היטב אצל לקוחות ומקבל ביקורות מפרגנות מהעיתונות – סמן ימני לעתיד החשמלי של יגואר. צילום: יגואר

לאחרונה נפוצו שמועות כי יגואר, בעקבות הצלחה ראשונית של שיווק רכב הסמי-פנאי iPACE החשמלי, תעביר בזריזות את כל היצע הדגמים שלה לליין חשמלי. בזריזות זה אומר בטווח של 5 עד עשר שנים. שנים שבהן יגואר צופה סגמנט פרימיום שיהיה רובו ככולו חשמלי ופרק זמן מספיק ארוך כדי שמחזורי החיים של דגמי סדאן בנזין/דיזל כמו XE ו-XF יסתיימו ולא ימשיכו. גם רכבי הפנאי הנוכחיים כמו F-Pace ו- E-PACE יהיו בצד המורד של עקומת חיי המדף שלהם ויעמדו לקראת החלפה. זה יאפשר ליגואר להציג קו מוצרים שרובו ככולו יהיה קרוסאוברים חשמליים, רכב שרד גדול יחיד (המתאים לטעמם של עשירי סין) ואולי (עם דגש על אולי) רכב ספורט ברוח F-Type עם מנוע בעירה פנימי או לפחות מערכת שמע שתעשה "בבבררר ברם" כמו שאנחנו אוהבים.

 

Viewing all 208 articles
Browse latest View live